Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی شادنوش در خصوص آخرین وضعیت اهدای عضو در کشور توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ مهدی شادنوش، رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت در رابطه با درج امکان اهدای عضو در گواهینامه گفت: این موضوع در کمیسیون اجتماعی هیات دولت در مراحل کارشناسی است که پیوند عضو در گواهینامه درج شود و می خواهیم که مساعدت های لازم را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در حال حاضر نمی توانیم بگوییم چه تعداد از بیماران خاص مبتلا به کرونا شده اند. به صورت میدانی اطلاعاتی موجود است. در یک گروه خاص بیماری آزمایش چند نفر مثبت شده است.

شادنوش در خصوص پیوند عضو از سوی بیماران مرگ قلبی تاکید کرد: روی اهدا بر روی مرگ قلبی کار می کنیم. در دنیا این تجربه وجود دارد و در حال بومی سازی هستیم. ایران در زمینه پیوند عضو رتبه اول خاورمیانه را دارد. همه پیوندها در ایران انجام می شود و جر کشورهای رده بالا هستیم و بالاترین حمایت از انجام عضو صورت می گیرد.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت  با اشاره به تبلیغات پیوند عضو در سطح شهر گفت:  امکان پیوند از فرد زنده وجود دارد که آن هم کلیه است اما شرایط نا مناسبی ایجاد کرده بود. طبق سیاست گذاری های جدید از 7 ماه گذشته چنین چیزی امکان پذیر نیست و نمی توان کلیه خرید و فروش کرد و بنابراین بساط اهدا از سوی افراد زنده جمع شده است.

او افزود: انجام پیوند قرنیه که از سوی برخی افراد تبلیغ می شود کلاهبرداری و شیادی است و حتی یک گزارش نداریم که کسی قرنیه از فرد زنده اهدا کرده باشد و قرنیه از سوی اجساد برداشت می شود و اگر تبلیغاتی دیده شود تقلب است و چنین چیزی از نظر اخلاق پزشکی امکان پذیر نیست. در دنیا چنین چیزی وجود ندارد و اهدای قرنیه از فرد زنده را نداریم.

شادنوش خاطر نشان کرد: اهدای زنده ممنوع نشده اما سیستم اجرایی دستخوش تغییرات شده است و به صورت متمرکز مورد به مورد برای اهدا کلیه از فرد زنده مجوز دریافت می کنند اما خارج از سامانه امکانی وجود ندارد.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت ادامه داد: سامانه ثبت نام وجود دارد و افراد نیازمند پیوند اولویت بندی می شوند و به محض وجود اهدا کننده ، در کشور به بالاترین اولویت، عضو تخصیص پیدا می کند و از رفتارهای سلیقه ای جلوگیری می شود.

شادنوش گفت:  با فرهنگسازی که در کشور انجام می دهیم اهدا از فرد مرگ مغزی را افزایش داده ایم. اگر دو سال پیش نسبت اهدا از مرگ مغزینسبت به فرد زنده 60 به 40 بوده است ولی در حال حاضر 30 درصد اهدا از زنده و سایر از مرگ مغزی است.

او تاکید کرد: اجازه سو استفاده افراد شیاد را نمی دهیم و دستشان کوتاه شده است

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت  با بیان اینکه فرد زنده می تواند از کلیه و قسمتی از کبد اهدا عضو داشته باشد گفت:  اما کبد از خانواده درجه یک به دلیل مسائل تطبیقی برداشت می شود. در کلیه انجمن حمایت از بیماران کلیوی در این رابطه خدمات ارائه می کند. برنامه هایی داریم.

او ادامه داد: کسی که در این حرکت ایثارگرایانه شرکت می کند در دوران منظم آزمایشات رایگان تا مدتی در نظر بگیریم تا مراقب سلامت این افراد باشیم . این امر بار مالی دارد که باید هزینه آن ها تامین شود و این برنامه است که هنوز اجرایی نشده است.

 

شادنوش با اشاره به وضعیت بیماران خاص اظهار کرد: در حال ثبت مجدد بیماران خاص در کشور هستیم. سامانه حواله الکترونیکی طراحی شده است و با قابلیتی که دارد می توانیم اطلاعات بیماران را به روز داشته باشیم. در خصوص دو بیماری ام اس و پیوندی در کل کشور در حال اجرا است و قرار است تا اول خرداد ماه اطلاعات همه بیماران را وارد سامانه کنیم.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت ادامه داد: امیدواریم بیماران خاصی در خصوص پیوندی و ام اس وجود نداشته باشد تا اطلاعاتش ثبت نشده باشد و افراد باید به معاونت های درمان دانشگاه های تحت پوشش مراجعه کنند و در این سامانه حتما ثبت نام کنند تا در خصوص ارائه دارو به آن ها خدمات ارائه شود.

او ادامه داد: کسانی که بیماران خاص هستند باید یک بار به معاون درمان مراجعه و در سامانه ثبت نام می کند و داروخانه خاصی به آن ها معرفی می شود و داروها در داروخانه های نزدیک منزل در اختیار قرار می گیرد . برای دوران حاد و ویژه اعلام آمادگی می کند تا داروها را درب منزل تحویل بدهیم.

شادنوش در خصوص داروهای بیماران خاص تاکید کرد: همه داروها را ما تولید نمی کنیم و برخی نیازمند تکنولوژی بالا هستند و به دلیل تعداد معدود بیمار در کشور مقرون به صرفه نیست که تولید شود و برخی دارو ها در دنیا تنها یک یا دو شرکت تولید می کنند. البته پیشرفت های قابل توجهی داشتیم.

او افزود: در دنیا یکسری بیماری ها به عنوان بیماری های نادر داریم که قابل درمان نیستند و هزینه سنگین دارند. در کشور 300 بیماری نادر ثبت شده است. هیچ دولتی امکان این را ندارد همه بیماری ها را تحت پوشش قرار بدهند و سازمان های مردم نهاد در موارد خاص به کمک دولت می آیند. اولویت وزارت بهداشت این است که بیماری های مشخصات بیماری خاص را دارد و تعدادشان زیاد است و با تحت پوشش آنان تعداد خانواده های بیشتری تحت پوشش قرار می گیرد.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت با اشاره به هزینه های پیوند در سال 98 گفت: با توجه به گسترش پیوند تقریبا 2.5 برابر سال های قبل هزینه شده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اهدا عضو پیوند کلیه خرید و فروش کلیه بیماران خاص فرد زنده پیوند عضو تحت پوشش ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۱۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال‌ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی‌ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می‌کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی‌ها به ام اس مبتلا شد.

آن‌ها امیدوارند این آنتی بادی‌ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه‌های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آن‌ها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آن‌ها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال‌ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی‌های اتوآنتی بادی - آنتی بادی‌هایی که می‌توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می‌شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام اس می‌تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام‌ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • اعضای بدن بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • بلیط فروشی بازی استقلال و تراکتور آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط ticket.tractor-club.com
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • سگ گردانی در بوستان‌های کرج ممنوع شود
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری