Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، سعید نمکی وزیر بهداشت در نامه‌ای خطاب به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی نوشت:

پیرو مکاتبات و مذاکرات قبلی باتوجه به التهاب ناشی از موج چهارم بیماری COVID-19 در کشور، همانگونه که در مکاتبات قبل یادآور شدم پیشبینی از ارتفاع موج جدید سنگینتر و حجیمتر از امواج قبلی است. آنچه همکارانم در روزهای اخیر از موارد بستری میبینند ناشی از بیتوجهی‌های قبل از سفرها بخصوص بازارهای شلوغ، صفهای طولانی و درهم فشرده مرغ و غیره است و افزایش تصاعدی موارد سرپائی حاکی از اثرات سفرهای نوروزیست که از روزهای آینده باید منتظر افزایش موارد بستری باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا جهت کاهش فشار سنگین به بخشهای بستری و احتمال کمبود تخت بیمارستانی، بخصوص مراقبتهای ویژه مجدداً توجه به موارد زیر را یادآور میشوم:

 1- گام جدید طرح شهید سلیمانی با همکاری بسیج و سازمانهای مردم نهاد در قالب محله محور کماکان بعنوان اولین سطح مراقبتی و بیماریابی باید مورد توجه قرار گیرد.

 2- مراکز 16 و 24 ساعته سرپائی باید بشدت گسترش یابد. در این مراکز حتماً نمونهگیری و انجام تست، آموزش مراجعه کنندگان، یافتن نزدیکان در تماس با فرد مبتلا، ایزوله کردن آنها و در صورت نیاز ارجاع به کلینیکهای تنفسی بسیار حائز اهمیت است.

 3- تجربه مدیریت بیماری در موج جدید با ویروس انگلیسی در استان خوزستان نشان داد درمان سریع ضد ویروس در بیماران علامتدار و پرخطر در اولین روزهای ابتلاء در کاهش بار ویروس و پیشگیری از شروع فاز مخرب ایمونولوژیک بسیار موثرست. لذا در کلیه مراکز سرپائی توسط پزشک متخصص و یا پزشک عمومی مطلع بر مبنای پروتکلهای ابلاغی، درمان ضد ویروس با داروهائی که در پروتکلهای ابلاغی معاونین محترم بهداشت و درمان قید شده ضروری است. این داروها حتماً توسط رئیس محترم سازمان غذا و دارو و معاونین غذا و داروی استانها باید در داروخانههای منتخب بمقدار کافی ارائه گردد. خوشبختانه کمبود داروئی نداریم و ضرورت دارد تعداد داروخانههای منتخب به حد کافی و لیست آنها در مراکز درمان سرپائی نصب شود تا بیماران جهت تهیه دارو سرگردان نشوند. این داروها طبق مصوبه، تحت پوشش بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی و بیمههای مکمل می باشند.

 4- طبق دستور رئیس جمهور محترم و همراهی رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه قرار شد معوقات دانشگاهها که از محل منابع طرح تحول و 1% ارزش افزوده در سال گذشته تأمین نشد سریعاً انجام و مطالبات طرف های قرارداد در مراکز سرپائی پرداخت گردد. ضمناً قرار شد جهت راه اندازی تختهای بیمارستانی و مراکز بهداشتی درمانی نزدیک به بهره برداری نیز منابع در اسرع وقت تأمین گردد. 

هماهنگی روسای دانشگاهها با معاونت محترم توسعه مدیریت و منابع و معاونین محترم درمان و بهداشت در این راستا بطور مستمر ضروریست. 

 5- جهت قطع هرچه زودتر زنجیره انتقال ویروس خطرناک جهش یافته نظارت دقیق و مستمر بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی الزامیست. هرگونه قصور در عدم گزارش بموقع پروتکل شکنیها در کلیه سطوح بعهده رئیس محترم دانشگاه استان خواهد بود. قویاً باید بر اجرای پروتکلها نظارت و هرگونه نقص آنها باید به مراجع ذیصلاح منعکس گردد. رونوشت مکاتبات همه روزه به دفتر اینجانب نیز ارسال شود. 

 6- باتوجه به احتمال ورود ویروس های موتاسیون یافته غیر انگلیسی توسط مسافرین بازگشته از سفرها، بخصوص از کشورهای همسایه، مرزهای هوائی و زمینی بشدت کنترل گردد. 

کلیه موارد باید نمونهگیری و پس از اطمینان از عدم آلودگی اجازه ورود داده شود. سازمان هلال احمر نیز در این راستا آماده همکاری می باشد. ضمناً همانگونه که قبلاً ابلاغ کردهام، مرتب باید نمونههای ادواری جهت NGS ارسال گردد تا از عدم وجود موتاسیون داخلی نیز مطمئن شویم.

معاون محترم تحقیقات و فناوری و معاون محترم بهداشت در این راستا کمک خواهند کرد. در این مورد استانهائی همچون هرمزگان، بوشهر و دیگر استانهای جنوبی که اسکله تخلیه بار توسط کشتیهای خارجی دارند با توجه به ورود بارهائی از کشور برزیل و هندوستان و شیوع ویروس جهش یافته برزیلی و بشدت موتاسیون یافته هندی شدیداً مراقب باشند تا هرگونه تماس مستقیم و غیر مستقیم، عامل انتقال ویروس نشود ضمن آنکه باید بنحو مقتضی از عدم آلودگی خدمه و بار این کشتی ها قبل از رسیدن به اسکله مطمئن شویم. این دقت با سطحی دیگر مشمول بنادر شمالی و گمرکات دیگر کشور نیز می شود. همزمانی آلودگی کشور با ویروسی غیر از ویروس جهش یافته انگلیسی کار را غیر قابل کنترل خواهد کرد.

 7- لازمست استفاده از ظرفیت مطبها، کلینیک ها و بیمارستانهای خصوصی و خیریه بنحو احسن مورد توجه قرار گیرد.

توفیق کلیه عزیزان را از خداوند بزرگ مسئلت دارم .

دکتر سعید نمکی

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر بهداشت موج چهارم کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۸۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای عمر طولانی‌تر از پله‌ها بروید

ایتنا - می‌خواهید بیشتر زندگی کنید؟ بررسی جدیدی نشان می‌دهد که باید پله را جایگزین آسانسور کنید.
محققان دریافتند افرادی که به طور منظم از پله‌ها بالا می‌روند، در مقایسه با افرادی که همیشه از آسانسور استفاده می‌کنند، 24 درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی و 39 درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی هستند.

به گزارش ایتنا، نتایج نشان می‌دهد که بالا رفتن از پله با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی یا حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته همراه است.

دکتر سوفی پادوک، محقق دانشگاه آنگلیا شرقی و بنیانگذار بیمارستان دانشگاه نورفولک، بریتانیا، می‌گوید: «اگر می‌خواهید از پله‌ها یا آسانسور استفاده کنید، به سراغ پله‌ها بروید زیرا به قلب شما کمک می‌کند. بالا رفتن از پله نوعی از فعالیت بدنی است. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها باید یک هدف دست یافتنی برای گنجاندن در برنامه‌های روزمره باشد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های 9 تحقیق شامل بیش از 480000 نفر را گردآوری کردند. مطالعات بدون در نظر گرفتن میزان سرعت و یا تعدادپله‌هایی که افراد صعود کرده‌اند جمع‌بندی شده است.

پادوک در بیانیه خبری گفت: «بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعات ما نشان داد که هر چه از پله‌ها بیشتر بالا بروید، مزایای بیشتری برای‌ سلامتی شما دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه یا هر جای دیگر، از پله‌ها استفاده کنید.»

محققان این یافته‌ها را روز جمعه در ESC Preventive Cardiology ، کنگره علمی انجمن قلب و عروق اروپا ارائه کردند. یافته‌های ارائه شده در جلسات پزشکی باید مقدماتی در نظر گرفته شود تا زمانی که در یک مجله معتبر منتشر شود.
 

دیگر خبرها

  • معرفی کامل دبی لند و هر آنچه که باید بدانید!
  • نکات کلیدی برای خرید و فروش ملک در ستارخان
  • برای عمر طولانی‌تر از پله‌ها بروید
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • گندم معمولی هر کیلو۱۸۵۰۰تومان از کشاورزان استان خریداری می شود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پرداخت مطالبات گندمکاران خوزستانی تا ابتدای هفته آینده
  • لرستان| آمریکایی‌ها به آنچه بیان می‌کنند اعتقاد ندارند
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ، ۴۰ میلیون واریز کنند
  • ۱۰۵ مرکز خرید تضمینی گندم در گلستان آماده فعالیت هستند